Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Luontokuvauskurssi 3 pv kevät 2020

Koulutukset > Luontokuvauskurssi 3 pv kevät 2020
Luontokuvauskurssi 3 pv kevät 2020

Luontokuvauskurssi 3 pv

Kolmen päivän kurssikokonaisuuteen kuuluu yksi teoriapäivä ja kaksi käytännön luontokuvauspäivää. Koulutuksen vetää luontokuvauksen ammattilainen Kimmo Ohtonen.

Aika ja paikka 7.3. teoriapäivä klo 10.00 – 15.30 ja käytännön kuvauspäivät 4.-5.4.2020 Lappeenranta, kesäyliopiston koulutustila ja maasto

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu luontokuvausta ja luonnon tuntemusta ammattimaisesti työssään tarvitseville kuten esimerkiksi eräoppaille, luonto-ohjaajille, luontomatkailuyrittäjille sekä muille luontoalan ja metsien ammattilaisille tai niille, jotka muutoin haluavat tietoa luontokuvauksesta kokonaisuudessaan, luonnon tuntemuksesta ja oman kuvamateriaalin hyödyntämisestä.

Sisältö

LA 7.3.2020 Luontovalokuvauksen perusteet - luento, valokuvan anatomia – luento,

digitekniikan hallinta - luento, tarinan elementit - luento, luontokuvaajan arki

(videoesitys), keskustelua, lopuksi käytännön kurssilaisille projektin käynnistäminen.

LA-SU 4.-5.4.2020 Ensimmäinen kuvauspäivä: Johdanto käytännön luontokuvauskurssiin – esitys (miten luontokuvaaja toimii: ennakkosuunnittelun merkitys, toteutus, jälkituotanto). Tarinan luonti – esitys.

Tehtävän anti: ”ideasta printiksi” (jokainen kurssilainen hahmottelee idean 3-5 kuvan tarinasta, jonka hän tuottaa kahden päivän aikana).

Käydään läpi kurssilaisten ideat/suunnitelmat kuvatarinalle.Lounaan jälkeen suunnataan kentälle luontokohteeseen. Ryhmä kuvaa auringonlaskuun saakka. Kouluttaja Kimmo Ohtonen valvoo ja auttaa kurssilaisia paikan päällä. Jos jonkun kurssilaisen tarina pitää sisällään iltakuvia (esim. Tähtitaivas), kouluttaja neuvoo tämän kuvauksellisen osa-alueen kanssa ja voi tarvittaessa osallistua pimeän ajan kuvaukseen.

Päivän päätteeksi palataan vielä kurssitilaan ja käydään läpi päivän ”kuvasatoa”. Kurssilaiset valitsevat kuvat, jotka ovat (mahdollisesti) osa hänen kuvatarinaansa. Tämä valintaprosessi on tärkeä osa luontokuvaajan työtä/harrastusta, ja tämä myös helpottaa toisen koulutuspäivän juoksutusta.

HUOM. Kouluttaja Kimmo Ohtonen tuo paikalle Canonin kuvauskalustoa, jota kurssilaiset voivat lainata kaksipäiväisen kurssin ajan. Kalustosta löytyy kamerarunkoja sekä linssejä, jotka soveltuvat erityisesti luontokuvaukseen kuten eläin- ja maisemakuvaukseen.

Toinen kuvauspäivä: Luontokohteessa, jonne suunnataan ennen auringonnousua. Kuvatarinan kehittämistä. Kouluttaja Kimmo Ohtonen valvoo ja auttaa kurssilaisia paikan päällä. Noin klo 10.00 ryhmä palaa luokkahuoneeseen. Puretaan kuvamateriaalia ja valitaan lopulliset kuvat tarinakokonaisuutta varten. Lounaan jälkeen kouluttaja Kimmo Ohtonen kertaa jälkituotannon olennaisimmat asiat ja käy läpi kuvaeditoinnin perusteet Photoshop – ohjelmalla. Ryhmäläiset editoivat kuvat ja kirjoittavat lyhyet tekstit ja lopuksi kokoavat kuvatarinat yhteen. Kouluttaja avustaa jokaista yksilöllisesti. Lopuksi kurssilaiset (ne jotka haluavat) esittelevät tarinansa. Palaute tulee muilta kurssilaisilta ja kouluttajalta.

Kurssin päätös.

Kouluttaja Luontokuvaaja Kimmo Ohtonen

Tiedustelut koulutuspäällikkö Leena Salonen, leena.salonen@kesyli.net, p. 010 322 9461

Koulutuksen hinta 795

Ilmoittautuminen viimeistään 22.2.2020 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 22.02.2020
Hinta 795,00 €