Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Hyvinvointi ja harrastus

Hyvinvointi ja harrastus

JOUDUMME SIIRTÄMÄÄN EROSEMINAARIN JÄRJESTÄMISPÄIVIÄ USEALLA KUUKAUDELLA ETEENPÄIN KOULUTTAJAN TERVEYTEEN LITTYVISTÄ SYISTÄ. ILMOITAMME UUDET PÄIVÄT HETI KUN SAAMME NE VAHVISTETUKSI. ( Alla esitetekstissä vielä vanhat päivät).

VOIT KUITENKIN HALUTESSASI ILMOITTAUTUA JO VALMIIKSI TÄHÄN ALKAVAAN RYHMÄÄN JA VARATA PAIKKASI ENSIMMÄISESSÄ LAPPEENRANNASSA TOETUTETTAVASSA EROSEMINAARISSA.

Suomalainen Eroseminaari on erikoiskoulutetun ja pätevöityneen ammattilaisen ohjaama eron vertaistukiryhmä joka perustuu Bruce Fisherin (USA) kehittämään erosta eteenpäin auttavan ryhmämenetelmään. Menetelmän taustalla on humanistisen psykologian näkemys siitä, että ihminen on vastuussa valinnoistaan ja oppimiskykyinen koko ikänsä. Ymmärtämällä omaa käytöstään ja tutkimalla aiemmin opittua, meillä on mahdollisuus toimia toisin ja tehdä valinta. Parisuhteessa esiintyviä toimintatapoja ja kaavoja ymmärtämällä voidaan tunnistaa oma osuutemme tarinassa, joka kaatui tai alkaa kukoistaa. Eroseminaarin menetelmän avulla voi alkaa ymmärtää, että erossa usein erotaan nimenomaan suhteesta eikä ihmisestä.

Vuodesta 1992 alkaen eroseminaaria on järjestetty myös Suomessa ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat osallistuneet siihen ja antaneet sen hyödystä positiivista palautetta. Eroseminaarin katsotaan olevan menetelmänä preventiivinen, uusia eroja ehkäisevä. Eronsa työstänyt vanhempi pystyy myös paremmin tukemaan lastaan eroon liittyvissä asioissa. Eroseminaari on ennen kaikkea ryhmään osallistujien yhteinen selviytymis- ja oppimismatka, jonka aikana jokainen osallistuja oppii eniten itsestään.  

Bruce Fisherin menetelmän Suomen oloihin ovat muokanneet Marianna Stolbow ja Kari Kiianmaa. Heidän luomansa Suomalainen eroseminaari on lähestymistavaltaan narratiivinen ja toiminnallinen. Nämä ilmenevät seminaarin työskentelykaaren aikana mm.työpäiväkirjan kirjoittamisena, viikoittain toistuvien harjoitusten tekemisenä, kurkistuksena omaan kasvutarinaan, entisiin parisuhteisiin, omiin toimintatapoihin valintojen tekemisessä sekä parisuhteessa toimimisessa. Myös uskottomuutta, uusperheyttä, yksinäisyyttä sekä vanhemmuutta eron jälkeen käsitellään Suomalaisessa eroseminaarissa, sillä niillä on iso merkitys tämän päivän eroissa. Kurssin päättyessä osallistuja on kirjoittanut eronsa tarinan tehtävien ja työkirjamerkintöjen avulla. Tarinassa näkyy oma parisuhdehistoria sekä oivalluksia siitä, miltä haluaa elämänsä tästä eteenpäin näyttävän

Suomalaisesta eroseminaarista menetelmänä löydät lisätietoa täältä: http://suomalaineneroseminaari.fi.

Aika ja paikka: UUDET KOKOONTUMISAJAT TIEDOTETAAN MYÖHEMMIN
8.9.2020 -  24.11.2020 jokaisen viikon tiistaina klo 17-20  (yhteensä 33t)
Yhdessä-Suomalainen eroseminaari Lappeenrannassa  ryhmän kokoontumispaikkana on Etelä-Karjalan Kehitystaidon tilat osoitteessa Valtakatu 42, 3.krs, 53100 Lappeenranta. 
Seuraava eroseminaari alkaa tammikuussa 2021.

Kohderyhmä:
Eroseminaariin ovat tervetulleet kaiken ikäiset ja kaikenlaisissa parisuhteissa eron kokeneet, eroa harkitsevat tai parisuhteen solmukohtiin apua kaipaavat. Eroseminaarin on todettu auttavan, jos tuoreeltaan tai vaikka vuosien jälkeen tapahtunut ero vaivaa, eikä itsellä oikein ole ymmärrystä siitä, mitä oikein loppujen lopulta tapahtui. Voi myös olla, että sitoutuminen uuteen suhteeseen tuntuu pelottavalta eron satutettua niin paljon.
Kevään 2020 Yhdessä - Suomalainen eroseminaari Lappeenrannassa on ensimmäinen Lappeenrannassa toteutettava nk. pilottiryhmä, johon voit osallistua tulevia seminaareja edullisemmalla hinnalla.

Eroseminaarin sisältö:
8.9.2020: Tutustuminen, Miten tehdä erosta oppimiskokemus ?
15.9.2020: Sopeutuminen, lapsena osasin sen aina
22.9.2020: Viha eroon liittyen, vihasta vapautuminen ja suhteesta irrottautuminen
29.9.2020: Suru - anna surulle aikaa, se hoitaa sinua
6.10.2020: Itsetunto, erosta huolimatta olet tärkeä ja ainutlaatuinen
20.10.2020: Muutos ja sille avautuminen
27.10.2020: Avoimuus ja läheisyys
3.11..2020: Oletko yksin vai yksinäinen
10.11.2020: Rakkaus ja uusi elämä
17.11.2020: Seksuaalisuus eron jälkeen
24.11.2020: Lapset ja uusperheet eron keskellä

Toteutus ja työtavat:
luento/alustus, keskustelut ja harjoitukset pienryhmissä, oman työkirjan täyttäminen, kotitehtävät

Ohjaaja:
Suomalainen eroseminaari ohjaaja Kaisa Forsman-Behm, psykoterapeutti, pari-ja seksuaaliterapeutti, sairaanhoidon opettaja

Tiedustelut:
Kaisa Forsman-Behm kaisa.forsmanbehm@gmail.com, p.040 355 0283                         

Hinta:
200 €. Tarvittaessa maksun voi jakaa 2 erään, ilmoittaudu normaalisti, ja ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon. Hinta sisältää: yksitoista tapaamiskertaa (= 33 tuntia), kurssilla jaettavan materiaali, omaa eroprosessia kartoittavan  FDAS testin (2 kertaa, kurssin alussa ja lopussa), iltateen/kahvin pikkupurtavineen.

Oppikirja

Oppikirjana eroseminaarissa on Bruce Fisherin kirja Jälleenrakennus – kun suhteesi päättyy tai Marianna Stolbown Erosta eteenpäin kirja. Osallistujat hankkivat kirjat itse.

Ilmoittautuminen
syksyn ryhmään tulee tehdä viimeistään 30.9.2020

llmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet seminaarin maksusta.Mikäli osallistuminen kurssille peruutetaan kurssin jo alettua, ei maksua palauteta. 

Ilmoittautuminen päättyy 30.9.2020
Hinta 200,00 €

Voimanaiset - keskusteluryhmä syövän kohdanneille naisille

Keskusteluryhmä syöpäsairaille ja syövästä selvinneille. Käymme kerran kuukaudessa läpi eri teemoja, jotka meille syövän kohdanneille naisille ovat tärkeitä. Miten sairastuminen vaikuttaa minuun, perheeseen ja lapsiin, työelämään. Keskustelemme alustuksen pohjalta asioista, jotka tuolloin ovat mielen päällä, kaikki aiheet ovat sallittuja ja oikeita. Osallistumalla voit samalla tutustua tukihenkilötoimintaan ja miettiä, haluaisitko tavata tukihenkilöä yksityisesti. Luvassa on naisenergiaa ja voimaa siitä, että voi jakaa kokemuksensa vertaisensa kanssa. 

Tämä ei välttämättä ollut se tie, jota halusimme kulkea, mutta yhdessä voimme tehdä siitä helpomman.

Ryhmä järjestetään yhteistyössä Europa Donnan kanssa.
 

Aika ja paikka:

Tapaamiset on suunniteltu alustavasti lähitapaamisiksi. Seuraamme THL: ohjeistusta syksyn osalta.
26.8., 16.9., 7.10., 4.11., 2.12.


klo 17 - 18.30 Imatralla kesäyliopiston tilat, Tietäjäntalo, Tietäjänkatu 5

Kohderyhmä:
syövän kohdanneet naiset

Kouluttaja:
vertaistukihenkilöt Ritva Oravuo ja Heidi Piilinen

Tiedustelut:
ritva.oravuo@kesyli.net, p. 010 3229452

Keskusteluryhmä on maksuton.
Ei vaadi ennakkoilmoittautumista.
Tervetuloa!
 

Ilmoittautuminen päättyy 1.10.2020
Hinta 0,00 €

Valmentava kurssi esiintymisjännityksen hallintaan

Ihmiset kohtaavat erilaisia jännittäviä elämäntilanteita tämän tästä. Erityisesti esiintymiset koetaan usein sellaisiksi. Jännitys saattaa olla monelle epämiellyttävä, tai jopa suoritusta häiritsevä tunne.

Entä jos jännityksen voisi kääntää positiiviseksi energiaksi? Entä jos sen saisi hallintaan ja siitä saisi lisää voimaa?
Kurssimuotoisessa ryhmäkoulutuksessa pureudutaan juuri näihin asioihin. Kurssilla käydään läpi monenlaisia konkreettisia harjoituksia ja kurssilaiset saavat harjoitteista kirjallisen muistion hyödynnettäväksi myös kurssin jälkeen.

Huom! Koulutusta ei voi rinnastaa terapiaan tai muuhun hoitomuotoon.

Aika ja paikka
5.10., 6.10. ja 12.10.2020 klo 17.30 - 20.00 
Lappeenranta, kesäyliopiston koulutustila  Pohjolankatu 23 (Kimpisen koulu)                        

Kouluttaja: Mariina Niittymäki
Kurssin vetäjä Mariina Niittymäki on toiminut ammattilaisena esiintyjänä, laulajana ja juontajana erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomea 2000-luvun taitteesta lähtien. Sen lisäksi hän on työskennellyt sosiaalialalla pitkään. Hän on omakohtaisesti ottanut hallitsemattoman jännityksen hallintaansa tutkien ja kokeillen erilaisia harjoitteita sekä käytännön konsteja. Näiden pohjalta syntyi ajatus jakaa ko. tietoja ja taitoja muiden saman asian kanssa kamppailevien hyödyksi.

Tiedustelut: 
koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala@kesyli.net, p. 010 322 9462                                                         

Koulutuksen hinta: 85 €

Ilmoittautuminen viimeistään 21.9.2020

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 21.9.2020
Hinta 85,00 €

Tämä koulutus toteutuu, vielä ehtii ilmoittautua!

Syväväsymyksen purkaminen kehon keinoin

Puramme kehoon hautautunutta väsymystä, jota on kertynyt, kun lepo ei syystä tai toisesta ole ollut riittävää palauttamaan rasituksesta. Kehoterapeuttinen ote toteutetaan lempeillä, kuuntelevilla ja rentouttavilla tekniikoilla.
Lähestymistavassa nojataan kiinalaiseen energialääketieteeseen sekä somaattisen tieteen näkemyksiin kehon ja mielen yhteydestä. Selkää pidetään tyypillisenä kehon alueena, joka herkästi reagoi fyysiseen ja psyykkiseen rasitukseen ja siihen kohdistetaan erityishuomio muuta kehoa unohtamatta. Harjoitukset avaavat väsymyksen intensiiviseen kokemiseen ja purkamiseen. Kurssin loppupuolella keskitytään energiaa lisääviin harjoituksiin.
Jokainen työskentelee omassa rauhassa mahdolliset kehon rajoitukset huomioiden. Pidämme kurssin ilmapiirin sallivana ja vapaa(ehtoise)na sosiaalisesta kanssakäymisestä.
Kurssista hyötyvät kaikki, joita väsymys ja energian puute vaivaa.

Otamukaasi oma alusta. Vaatetuksena kiristämätön kerrospukeutuminen, lämpimät sukat, omat eväät puolen tunnin ruokataukoon ja 15 minuutin kahvitaukoon, vesipullo; pieni tyyny ja peite lisäävät mukavuutta jossakin harjoituksissa, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Aika ja paikka: 14.11.2020 klo 10.00 - 16.45 Lappeenranta, Kesämäen päiväkoti

Kouluttaja: kehoterapeutti Riitta Kokko

Tiedustelut: koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala@kesyli.net, p. 010 322 9462

Koulutuksen hinta 50 €

Ilmoittautuminen viimeistään 31.10.2020 osoitteessa www.kesyli.net
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 5.11.2020
Hinta 50,00 €