Oppimisen iloa

ympäri vuoden

Hyvinvointi ja harrastus

Koulutukset > Hyvinvointi ja harrastus

Hyvinvointi ja harrastus

Voimanaiset - keskusteluryhmä syövän kohdanneille naisille

 

Keskusteluryhmä syöpäsairaille ja syövästä selvinneille. Käymme kerran kuukaudessä läpi eri teemoja, jotka meille syövän kohdanneille naisille ovat tärkeitä. Miten sairastuminen vaikuttaa minuun, perheeseen ja lapsiin, työelämään. Keskustelemme alustuksen pohjalta asioista, jotka tuolloin ovat mielen päällä, kaikki aiheet ovat sallittuja ja oikeita. Osallistumalla voit samalla tutustua tukihenkilötoimintaan ja miettiä, haluaisitko tavata tukihenkilöä yksityisesti. Luvassa on naisenergiaa ja voimaa siitä, että voi jakaa kokemuksensa vertaisensa kanssa. 

Tämä ei välttämättä ollut se tie, jota halusimme kulkea, mutta yhdessä voimme tehdä siitä helpomman.

Aika ja paikka: 16.1., 13.2., 13.3., 17.4. ja 15.5. klo 17 - 19.30 Imatra Tietäjäntalo

Parikkalan kokoontumiset: keväällä ja syksyllä 2019 klo 18 - 20


Kohderyhmä: syövän kohdanneet naiset

Kouluttaja: vertaistukihenkilöt Ritva Oravuo ja Heidi Piilinen

Tiedustelut: ritva.oravuo@kesyli.net, p. 010 3229452

Hintatiedot: keskusteluryhmä on maksuton

Ilmoittautuminen: viimeistään 16.1.2019 osoitteessa www.kesyli.net (Huom! voit tulla mukaan ilmoittautumisajan jälkeenkin)

 

Ilmoittautuminen päättyy
Hinta 0,00 €

Valmentava kurssi esiintymisjännityksen hallintaan

Ihmiset kohtaavat erilaisia jännittäviä elämäntilanteita tämän tästä. Erityisesti esiintymiset koetaan usein sellaisiksi. Jännitys saattaa olla monelle epämiellyttävä, tai jopa suoritusta häiritsevä tunne. Toisinaan jännitys kasvaa niin vahvaksi että se saa äänen värisemään, kädet hikoamaan, sanat sekoamaan, tai se saattaa jopa aiheuttaa huimausta.
Entä jos jännityksen voisi kääntää positiiviseksi energiaksi? Entä jos sen saisi hallintaan ja siitä saisi lisää voimaa?
Kurssimuotoisessa ryhmäkoulutuksessa pureudutaan juuri näihin asioihin.
Toiminnan alussa tutustutaan ryhmän jäseniin erilaisten harjoitteiden kautta. Samalla kartoitetaan kunkin osallistujan tavoitteet kurssin suhteen. 
Tutustumisen jälkeen pureudumme keskusteluun jännityksestä yleisesti, mitä se oikeastaan on ja vastavuoroisesti, mitä se ei ehkä olekaan.
Kurssi antaa osallistujille useita työkaluja esiintymisjännityksen hallintaan. Kurssilla käydään läpi monenlaisia konkreettisia mielikuva- ja rentoutusharjoituksia, sekä tehdään kevyitä fyysisiä harjoituksia. Kurssilaiset saavat harjoitteista kirjallisen muistion itsenäiseen kurssinjälkeiseen harjoitteluun.

Huom! Koulutusta ei voi rinnastaa terapiaan tai muuhun hoitomuotoon.

Aika ja paikka
15.4., 16.4., 24.4.2019 klo 17.00 – 19.30 Lappeenranta, kesäyliopiston koulutustila                         

Kouluttaja: Mariina Niittymäki
Kurssin vetäjä Mariina Niittymäki on toiminut ammattilaisena esiintyjänä, laulajana ja juontajana erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomea 2000-luvun taitteesta lähtien. Sen lisäksi hän on työskennellyt sosiaalialalla pitkään. Hän on omakohtaisesti ottanut hallitsemattoman jännityksen hallintaansa tutkien ja kokeillen erilaisia harjoitteita sekä käytännön konsteja. Näiden pohjalta syntyi ajatus jakaa ko. tietoja ja taitoja muiden saman asian kanssa kamppailevien hyödyksi.

Tiedustelut: koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala@kesyli.net, p. 010 322 9462                                                         

Koulutuksen hinta: 85 €

Ilmoittautuminen viimeistään 1.4.2019 osoitteessa www.kesyli.net

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 1.4.2019
Hinta 85,00 €

Chi Kung (Qigong) on kiinalaiseen energialääketieteeseen ja filosofiaan perustuva lukuisista ohjelmista ja harjoituksista koostuva kokonaisuus kehon ja mielen hyvinvointiin. Perusta on liikeharjoituksissa, jotka ovat pehmeitä ja useimmiten hengitykseen yhdistetty. Ulkoinen vaikutelma on helppo, mutta sisäisesti ollaan intensiivisesti läsnä.
Kurssin harjoitukset sopivat kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Erityistä lihaskuntoa tai notkeutta ei vaadita eikä voimakkaita ääriasentoja tehdä. Harjoituksia tehdään seisten, istuen ja maaten, mutta voidaan mainiosti soveltaa huomioiden mahdolliset rajoitukset.

Aika ja paikka: 10.-11.6.2019 klo 10.00 - 16.00 Lappeenranta, Linnoituksen alueella, sateen sattuessa Lappeenrannan tanssiopiston tiloissa, Suvorovinkuja 3, 53900 Lappeenranta

Kurssin tarkempi sisältö:
o  Traditionaalisen Chi Kungin harjoitus
o  Energiaa hengittäen -ohjelma
o  Chan Mi Gong - selkää ja niskaa hoitava liikemeditaatio
o  Itsehoitoa, akupainelua
o  Nykyenergioiden soveltaminen Chi Kungiin

Kurssi antaa valmiudet Chi Kungin omaehtoiseen harjoitteluun. Tätä tukee kurssin keskeisimmistä harjoituksista jaettavat ohjemonisteet.
Sään salliessa osa kurssin harjoituksista tehdään ulkosalla. Kiristämätön vaatetus, lenkkitossut tai paljain jaloin, oma alusta ulkokäyttöön.
Omat eväät ruokataukoon; ehtii myös ruokailemaan Kehruuhuoneella.
Kurssin ohjaa kehoterapeutti Riitta Kokko. Voit halutessasi tiedustella lisää sisällöstä, p. 040 535 4975.

Tiedustelut: koulutussuunnittelija Sari Kavala, sari.kavala(at)kesyli.net, p. 010 322 9462

Hintatiedot: 80 €

Ilmoittautuminen viimeistään 27.5.2019

Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu.
Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautuminen päättyy 27.5.2019
Hinta 80,00 €